Olej z liści jest delikatniejszy, droższy i rzadziej wymagany niż olej z nasion. Olejek z liści zawiera wyższy poziom dekanalu. Czystość: nie dotyczy Rotacja optyczna 0,0 do +10,0 Współczynnik załamania światła przy…
Uprawa mentha arvensis jest ważną rośliną dochodową dla tysięcy rolników w stanie Uttar Pradesh. Surowy olejek eteryczny jest produkowany w podstawowych destylatorach polowych, a następnie sprzedawany do odbiorców w celu dalszej destylacji w większych…
Mentha piperita jest ważną rośliną uprawną w północnej części USA, ale jest również powszechnie uprawiana we wschodniej części Uttar Pradesh w Indiach. Procentowa zawartość mentofuranu w olejku eterycznym jest głównym czynnikiem determinującym cenę sprzedaży.…
Głównym źródłem olejku z mięty zielonej są produkowane z Mentha spicata w USA, Indiach i Chinach. Każde pochodzenie ma swój własny, specyficzny profil składu, co oznacza, że nie można go bezpośrednio zastąpić innym, jednak mieszanie może temu zaradzić.…
Olej jest destylowany z pokruszonych dojrzałych nasion kolendry. Uprawiany głównie w Rosji i na Ukrainie, jego popyt na rynku przypraw jest ważnym czynnikiem, który dyktuje ruch cen olejku eterycznego, ustępując jedynie potencjalnie drastycznym skutkom…
Koper to roślina jednoroczna (lub dwuletnia) z baldachami żółtych kwiatów i pierzastymi liśćmi. Olej z nasion kopru jest destylowany głównie w Europie, ale olej z chwastów koperkowych jest częściej produkowany w USA. Olejek ma ciepły i świeży, korzenny…
Paczula jest uprawiana w Indiach i Chinach, ale większość ropy pochodzi z Indonezji. Produkcja jest w rękach wielu drobnych rolników, dla których często jest to plon wtórny, a tym samym oddzielne źródło dochodu, którzy mogą destylować zioło i przechowywać…
Esencje można zbierać ze świeżego soku na wiele sposobów, w tym przez częściową destylację przed odparowaniem soku lub przez kondensację składników lotnych z wczesnych etapów parowania. Sok odolejający jest ważny, ponieważ kwaśne pH powoduje chemiczną…
Esencje można zbierać ze świeżego soku na wiele sposobów, w tym przez częściową destylację przed odparowaniem soku lub przez kondensację składników lotnych z wczesnych etapów parowania. Sok odtłuszczający jest ważny, ponieważ kwaśne pH powoduje chemiczną…
Uprawiane w wielu częściach Europy i w basenie Morza Śródziemnego główki rumianku są poddawane destylacji parowej w celu uzyskania ciemnoniebieskiego, lepkiego oleju. Chamazulen, który jest jednym z głównych składników olejku, nie występuje w kwiatach…
Olejek otrzymywany jest w wyniku destylacji z parą wodną suszonych główek ziół arthemis nobilis. Nazwa pochodzi od greckiego słowa „arthemis”. oznaczające zmielone jabłko i łaciński „nobilis” czyli szlachetne kwiaty. Olejek był od wieków stosowany w…
Zioło trawy cytrynowej jest wieloletnie, szybko rośnie do wysokości około 1,5 metra i wytwarza olej, gdy częściowo wysuszone liście są destylowane. Indyjski (cochin) olejek z trawy cytrynowej jest jednym z dwóch głównych gatunków sprzedawanych na całym…
Sezon zbiorów jagód drzew litsea cubeba w Chinach odbywa się w bardzo krótkim czasie (trzy tygodnie od sierpnia do września). Drzewa rosną w regionach górskich, a złe warunki pogodowe mogą czasami znacząco wpłynąć na zbiory. Olejek jest głównym źródłem…
Koniak zielony olej jest produktem ubocznym przemysłu winiarskiego. Uzysk z destylacji lie de vin jest bardzo niski, stąd cena oleju jest wysoka, ale jest on używany w małych ilościach ze względu na swój wyjątkowy i bardzo silny zapach. Niektórzy producenci…
Koper to roślina jednoroczna (lub dwuletnia) z baldachami żółtych kwiatów i pierzastymi liśćmi. Olej z nasion kopru jest destylowany głównie w Europie, ale olej koperkowy (ziołowy) jest częściej produkowany w USA. Zawartość karwonu w oleju z nasion jest…
Opis fizyczny Biały lub prawie biały proszekRozpuszczalność (5% w DMSO) Przejrzysty, bezbarwny roztwórPozostałość przy zapłonie ≤ 0,1%Strata podczas suszenia ≤ 0,5%Czystość 98,0 - 102,0% (zasada suszona)
Omadyna sodowa [3811-73-2] Nr CAS:3811-73-2 / Nr EC:223-296-5 / Masa cząsteczkowa: 149,15 / Wzór sumaryczny :C5H4NNaOS / Temperatura przechowywania: +20°C / Czystość substancji: 97.00%
Opis fizyczny Biały lub prawie biały proszekIdentyfikacja Zgodnie z EPWygląd roztworu 0,5 g w 25 ml chlorku metylenu: przezroczystyAbsorbancja ≤ 0,10 (440 nm)Powiązane substancje Zanieczyszczenie D: ≤ 0,15%Zanieczyszczenie E: ≤ 0,15%Zanieczyszczenia…
Physical Description Blue or dark blue to black powderWavelength of Maximum Absorption (λmax) 610 - 615 nm (acetic acid)Specific Absorption (E1%/1cm) ≥ 450
Opis fizyczny pomarańczowy do ciemnego pomarańczowego lub czerwonego proszkuRozpuszczalność w wodzie (0,1% w wodzie) Przezroczysty, pomarańczowych do ciemno pomarańczowego roztworu czerwonychDługości fali maksymalnej absorpcji (A max) 476,0 - 481,0 nm…
Opis fizyczny Pomarańczowy do ciemnopomarańczowego proszkuRozpuszczalność (0,1% w wodzie) Przejrzysty, pomarańczowy roztwórZakres przejścia pH 3,1 - 4,4 (różowy do pomarańczowo-żółtego, ACS)Długość fali maksymalnej absorpcji (λmax) 465 - 474 nm (λmax1,…