Temperatura wrzenia: > 100°C
Gęstość: 1,105 kg/l
Rozpuszczalność: woda 100 g/l przy 25 °C
Współczynnik załamania światła: 20/D 1.4735
Opis fizyczny: płyn
Nazwa produktu: Tween ® 20 (USP-NF, BP, Ph. Eur.) czysty, klasa farmaceutyczna
Nazwa jakości: czysty, klasa farmaceutyczna
Komentarz w nagłówku: (® Zarejestrowany znak towarowy ICI)
Specyfikacja:
Tożsamość wg Farmakopei:: zdany test
Maksymalny limit zanieczyszczeń
Pozostałość po prażeniu (jako SO4): 0,2%
Wartość kwasowości: 2,0
Liczba hydroksylowa: 96-108
Liczba jodowa: 5
Liczba nadtlenkowa: 10,0
Wartość zmydlania: 40-50
Skład kwasów tłuszczowych:
Prochy ogółem: 0,25%
Rozpuszczalniki resztkowe (Ph.Eur/USP): przechodzi test
Kwas kapronowy: 1,0%
Kwas kaprylowy: 10,0%
Kwas kaprynowy: 10,0%
Kwas laurynowy: 40,0 - 60,0%
Kwas mirystynowy: 14,0 - 25,0%
Kwas palmitynowy: 7,0 - 15,0%
Kwas stearynowy: 7,0%
Kwas oleinowy: 11,0%
Kwas linolowy: 3,0%
Dioksan: 0,001%
Tlenek etylenu: 0,0001%
Redukcja zanieczyszczeń: przechodzi test
Woda (H2O): 3,0%
Metale ciężkie (jako Pb): 0,001%
POCHODZENIE WARZYWNE.