wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Odczynniki mikrobiologiczne » Podłoża sypkie » Yeast Extract Agar, pożywka sypka

Najczęściej kupowane

1234

Nowości w sklepie chemicznym on-line

Wykrywacz rurkowy chloru 1,5-15 mg/m3
Wykrywacz rurkowy chloru 1,5-15 mg/m3375,89 zł brutto305,60 zł netto
R-r buforowy redox 500mv barwiony
R-r buforowy redox 500mv barwiony64,40 zł brutto52,36 zł netto
Chromu iii siarczan 18hydrat [15244-38-9] CZ
Chromu iii siarczan 18hydrat [15244-38-9] CZ51,75 zł brutto42,07 zł netto
Potasu fluoroboran  [14075-53-7] CZDA
Potasu fluoroboran [14075-53-7] CZDA32,15 zł brutto26,14 zł netto
Wykrywacz rurkowy benzenu1,6-30mg/m3
Wykrywacz rurkowy benzenu1,6-30mg/m3397,54 zł brutto323,20 zł netto
123456
Yeast Extract Agar, pożywka sypkaYeast Extract Agar, pożywka sypka
Yeast Extract Agar, pożywka sypka
Yeast Extract Agar, pożywka sypka

Yeast Extract Agar, pożywka sypka

Oxoid (Thermo Scientific)

Dostępność: magazyn zewnętrzny - sprawdź czas wysyłki poniżej

Czas wysyłki: 10-14 dni roboczych

Numer katalogowy: PA-24-CM0019B

Wielkość opak.
500 g
500 g

Cena brutto: 658,04 zł

Cena netto: 534,99 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
  • COA
AGAR EKSTRAKT Z DROŻDŻY

Kod: CM0019

Agar odżywczy dla liczby bakterii w wodzie.

Typowa formuła * gm / litr

Ekstrakt drożdżowy 3.0

Pepton 5.0

Agar 15,0

pH 7,2 ± 0,2 w 25 ° C

* Dostosowane zgodnie z wymaganiami w celu spełnienia standardów wydajności

Sposób użycia 
Zawiesić 23 g w 1 litrze wody destylowanej. Doprowadzić do wrzenia, aby całkowicie się rozpuściły. Sterylizuj w autoklawie w 121 ° C przez 15 minut.

Opis
Pożywkę tę opracowano według wzoru opisanego przez Windle Taylor1 dla liczby bakterii w wodzie.

W Wielkiej Brytanii zwykłą metodą zliczania bakterii heterotroficznych w wodzie jest metoda wlanej płytki z agarem z ekstraktem drożdżowym. Odrębne zliczenia zostały wykonane dla tych tlenowych organizmów mezofilnych, które tworzą widoczne kolonie w tej pożywce po 24 godzinach inkubacji w 37 ° C i te, które tworzą kolonie po 3 dniach inkubacji w 22 ° C. Te dwie metody dają różne wyniki2.

Organizmy rosnące w tych warunkach obejmują bakterie, drożdże i pleśnie.

Kontrola jakości agaru z wyciągiem drożdżowym CM0019 obejmuje badanie zgodnie z ISO 11133: 20143.

Technika
1. Przygotuj odpowiednie dziesiętne rozcieńczenia próbki wody (na przykład roztwór Ringera o sile ćwiartki) i pipetuj 1 ml porcji wody i każde rozcieńczenie do podwójnych sterylnych szalek Petriego.
2. Dodaj 15 ml agaru z ekstraktem drożdżowym (uprzednio stopionym i schłodzonym do 45-50 ° C) do każdej płytki. Wymieszaj zawartość przez połączenie gwałtownych wstrząsów i ruchów okrężnych trwających przez 5–10 sekund.
3. Pozostawić do zestalenia się i inkubować powtórzone zestawy płytek przez 48 godzin odpowiednio w 37 ° C i 3 dni w 22 ° C.
4. Wybierz płytki zawierające 30–300 kolonii do zliczenia. Nie należy liczyć na płytce zawierającej mniej niż 30 kolonii, chyba że płytki z nierozcieńczonej wody zawierają mniej niż tę liczbę.

Medium może być również użyte jako płyta do smarowania. Dokładny sposób postępowania można znaleźć w odpowiednim lokalnym, krajowym lub międzynarodowym standardzie.

Warunki przechowywania i okres ważności
Przechowywać odwodnione podłoże w temperaturze 10–30 ° C i użyć przed datą ważności na etykiecie.
Przygotowane podłoże przechowuj w temperaturze 2–8 ° C.

Wygląd
Medium odwodnione: Lekki słomkowy, sypki proszek
Przygotowane medium: żel w kolorze słomy
 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
Pozostałe produkty z kategorii
payu

Wszystkie prawa zastrzeżone - Odczynniki chemiczne POL-AURA - 2025
ostatnio oglądane produkty
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu