Kategorie
Kontakt
Najczęściej kupowane
Nowości w sklepie chemicznym on-line
Dostępność: magazyn zewnętrzny - sprawdź czas wysyłki poniżej
Czas wysyłki: 3-5 dni roboczych
Numer katalogowy: 427720906
Tłumaczenie [ENG]: Sucrose
Masa cząsteczkowa: M=342,3 g/mol
Numer WE: WE: 200-334-9
Wzór sumaryczny: C12H22O11
Synonimy: cukier trzcinowy, cukier buraczany
Numer CAS: CAS: 57-50-1
sacharoza cz. :CHEM*427720906
Wygląd zewnętrzny :bezbarwne kryształy lub biały proszek
Zawartość :min. 99,5 %
Skręcalność właściwa (20°C, 10%, H2O) :min. 66,25 °
Substancje nierozpuszczalne w wodzie :max. 0,006 %
Pozostałość po prażeniu :max. 0,03 %
Chlorki (Cl) :max. 0,003 %
Siarczany (SO4) :max. 0,005 %
Metale ciężkie (j. Pb) :max. 0,0005 %
Bar (Ba) :max. 0,005 %
Wapń (Ca) :max. 0,005 %
Żelazo (Fe) :max. 0,0005 %
Właściwości fizyczne i chemiczne:
Forma: ciało stałe
Kolor: biały do bezbarwnego
Zapach: bez zapachu
pH: 5,5-7
Temperatura topnienia: 189-191°C
Temperatura wrzenia: brak danych
Temperatura samozapłonu: brak danych
Temperatura zapłonu: brak danych
Granice wybuchowości: brak danych
Ciśnienie pary: brak danych
Gęstość: brak danych
Ciężar nasypowy: około 800 - 900 kg/m3
Rozpuszczalność:
w wodzie: 1970 g/l (15°C)
w rozpuszczalnikach organicznych: brak
danych
log PO/W: -3,67 (obl.)
Bezpieczeństwo / transport:
Zwroty H: H: nie dotyczy
Zwroty P: P: nie dotyczy
RID/ADR: RID/ADR: nie dotyczy
Numer UN: UN: nie dotyczy
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.