D-Fruktoza to organiczny związek chemiczny z grupy ketoz.
Specyfikacja
Żelazo (Fe) max. 0,0001%
Miedź (Cu) max. 0,0001%
Arsen (As) max. 0,00001%
Kadm (Cd) max. 0,00001%
Zawartość min. 99,5%
Wapń (Ca) max. 0,0005%
Chlorki (Cl) max. 0,004%
Ołów (Pb) max. 0,00001%
Wilgotność max. 0,2%
Kwasowość max. 0,5 ml
Barwa roztworu max. 20
Gęstość nasypowa 800 - 1000 g/l
pH 5-7
HMF (Absorbancja) max. 0,004%
Popiół siarczanowy max. 0,1%
Siarczany max. 0,00001%
Rtęć (Hg) max. 0,000003%
SO2 max. 0,001%
Skręcalność optyczna (-91)-(-93,5)
Przesiew przez sito 200 um min. 80%
Przesiew przez sito 600 um max. 25%
Ogólna liczba drobnoustrojów max. 100/g
Drożdże nieobecne
Pleśnie nieobecne
Bakterie z grupy E.coli nieobecne
ESCHERICHIA COLI max. 10/g
SALMONELLA max. 10/50 g
STAPHYLOCOCCUS AUREUS max. 10/g
CLOSTRIDIA REDUKUJĄCE SIARCZANY max. 10 n/g
ENTEROBACTERACEAE max. 10 n/g
Bakterie tlenowe MEZOFILE PRZETRWALNIKUJĄCE max. 10 n/g
Bakterie tlenowe TERMOFILNE PRZETRWALNIKUJĄCE max. 10 n/g
Bakterie beztlenowe MEZOFILE PRZETRWALNIKUJĄCE max. 10 n/g
Bacillus cereus max. 10 n/g
Listeria Monocytogenes nieobecne